Kontrollpanel
 
Föreningen Dom kloka
 
Programmet RSM, det äkta och mest ambitiösa "partiprogrammet" som verkligen kan åstadkomma en avslappnad vardag för människan.


Dom kloka stödjer myndigheter som är effektiva och inte belastar individen.

R S M = Dom klokas program.
R= Räntefrihet (ingen ränta)
S=Nytt Skattesystem (inga skatter och ökad välfärd)
M= Medborgarlön (trygghet för alla)

Som medlem i föreningen Dom kloka idag.. i morgon partiet Dom kloka, så kommer samhället i grunden förändras till ett samhälle utan en massa skatter, krångliga regler och andra samhällssystem att anpassa sig till.
 

... Det kommer att bli EN SKATT (på liggande pengar) som sköts av datorer.

... Lånas det räntefritt kommer DIN HYRA kunna minska med över 50%.

... Medborgarlönen SKAPAR GRUNDTRYGGHET för alla.


Dom klokas Sverigebudget visar att SAMHÄLLET FUNGERAR med EN SKATT.

Läs mer på frågor och svar (FAQ)
... hur vårt program RSM förbättrar klimatet
... hur vårt program RSM förbättrar vardagen
... om statens ensamrätt (även E-kronan) gällande pengar (mynt & sedlar)
... om bankernas skapande av pengar

... hur ekonomin dramatiskt förbättras för 98,5 % av befolkningen.


Det mesta i dagens samhälle baseras på komplicerade regler och villkor uppbyggda att konstruktörerna själva (från riks- och kommunpolitiker till lagstiftare) att de har svårt själva att förstå dess innebörd och än värre blir det för all underordnad personal att "hänga med". Det har byggts upp en samhällslabyrint med människor som irrar förtvivlat runt och irriteras över sina misslyckade försök att finna vägar ut ur labyrinten = Administration & Kontroller skapar... miljöbelastning & människor som inte mår bra...

Skatte- bank -socialförsäkrings -skolsystemet, sjukvårdsapparaten, domstolsväsendet mm är några exempel på det ogenomträngliga för den vanliga människan MEN enkelt att manipulera för de "pålästa". Oftast banar "samhällslabyrinten" vägar för de kriminella. = Krångliga system med Administration & Kontroller skapar... miljöbelastning & människor som inte mår bra samt banar väg för de kriminella som kan manipulera systemen... läs mer hur Dom kloka förhindrar kriminalitet.

Dom kloka löser miljöproblematiken snabbast i samhället och problemen med kriminaliteten... de kriminella... "sorry" ni blir förlorarna även inom den vårdande samhällslabyrinten.

Vi kallar "systemet" för "samhällslabyrinten". Det är skapandet av "samhällslabyrinten" som tvingar människor och företag att syssla med som vi anser "onödigt pappersvändande". Som individ idag tvingas Du bli en robot, en maskin i samhällslabyrinten... läs mer här...

Den vanliga människan är förloraren. Den vanliga medelsvensson med arbete tvingas till daglig stress med att hinna med det och det. Man är oftast högt belånade och får sällan vardagspusslet som ekonomin att gå ihop... läs mer.

Siffror manipuleras om arbetslösheten att det är riktiga jobb som sysselsätter, konstgjord andning och fabricerade jobb med bidrag håller Sverige flytande än så länge.

Dom kloka anser att man först måste känna och få en grundtrygghet i ekonomin och 80 % av "samhällslabyrintgörat" måste avskaffas. Exvis Skatteverket, Arbetsförmedligen samt effektivisera alla myndigheter, sjukvården... samhällsservicen helt enkelt.

Läs mer faktainformation på FAQ och Sverigebudgen så förstår Ni att detta fungerar i praktiken.

Anser Ni att myndigheter sysslar med rätt saker ? Om inte anslut Er till Dom kloka, ett kommande parti kanske ?

Polisen, Arbetsförmedlingen, Domstolar, Sjukvården: har mycket Administration & Kontroller & Överklaganden & Småärenden & Mycket chefer som tar tid och kraft, ineffektivt och arbetsintensivt hela tiden.

Dom Kloka anser att samhället är ineffektivt. Administration & Kontroller kostar mycket pengar och belastar personal som blir stressade och själva sjuka.

HUR SER LÖSNINGARNA UT ?

(R) Räntefrihet: Bara tiden går så tjänar utlånare massor av pengar utan arbetsinsats.

  • Räntemekanismen och en bakgrund ... pdf
  • Vad kostar ett lån utan ränta ? Ca 190 000 kr istället för 800 000 kr. Överskottet går till utlånaren, inte klokt!... pdf

(R) Räntefrihet via Dom kloka skapar följande:
Läs mer här.. Räntefrihet skapar bara.. Otroligt va ??

(S) Nytt Skattesystem: Du/Företagen betalar skatt på liggande pengar. Det sker helt automatiskt. Pengar som inte används är fel ändamål för pengar. Pengar är ett hjälpmedel för att bedriva handel med varor och tjänster. Därför ökar klyftorna hela tiden när de som äger pengar, 1,5 %, tjänar bara mer pengar. 98,5 %, vanliga medborgare/företagare är förlorarna.

  • Olägenheter idag ... pdf
  • Möjligheter i morgon ... pdf

(S) Nytt Skattesystem via Dom kloka skapar följande:
Läs mer här.. Nya Skattesystemet skapar bara.. Otroligt va ??

(M) Medborgarlön: Alla folkbokförda i Sverige, oavsett nyfödd eller 100-åringen får alla en månadslön på ca 11 000 kr insatt på sitt konto. Pengarna på kontot beskattas dagligen och det innebär en skatt på mellan 0-11% jfrt med idag ca 30% och mer. Dom kloka anser det vara klokt.

  • Vad sker egentligen vid en omläggning till Medborgarlön ? ... pdf
  • Hur finansieras en Medborgarlön ... pdf  (tung version) ....

(M) Medborgarlön via Dom kloka skapar följande:
Läs mer här.. Medborgarlön skapaDom kloka åstadkommer ett bättre liv på jorden. Programmet RSM i Dom kloka är lösningen.

Vi har ingen partifärg utan ett program R-S-M vars avsikt är att serva allmänheten som grund och att frigöra individen från samhällslabyrinten.

Med konceptet R-S-M kan Dom Kloka genomföra förändring som gagnar människan och inte ägare av pengar. Lekande med och hantering av andras pengar (banker, finansiella institut m fl som lånar ut med ränta) kommer att försvinna helt inom ett par år efter genomförandet med Dom klokas program.

Dom klokas nya Skattesystem (S) är så extremt enkelt och okomplicerat att få människor förstår det. Som "Columbi ägg", den vanliga människan och småföretagen kommer att jubla över det enkla.

Medborgarlönen (M) finansieras i det nya skattesystemet (S) och det är vi ensamma om. Med 40 års "researchande" bakom oss så kan ingen Politiker eller Nationalekonom (som inte är köpta) ifrågasätta vårt program.

Vi ställer mer än gärna upp på varje möte där vårt program blir ifrågasatt. 

Dom Kloka vill förändra och det snabbt och vi efterfrågar företrädare som kan företräda oss i Sverige samt företrädare i varje kommun. Vi är enkla och förstår att det krävs en förändring av "nuvarande välfärdssystem" som bygger på att bygga högar av pengar, invagga människor i en "samhällslabyrint" där enbart 1,5 % av befolkningen gynnas.

Istället för att valla in människor i "samhällslabyrinten" anser Dom kloka att fokus skall sättas på individens välmående och självständighet.

Budskapet är alltså enkelt men väl grundat på historien och hur vår lösning är utformad. Vi har sett hur  individens beroende av pengar ökar för varje dag som går, eller som vi säger att 98,5 % av befolkningen är anställda av de andra 1,5 %. I grunden finns alltså ett nytt skattesystem (S), enkelt och klokt bara. Lika enkelt som rösträkningen som poppar upp i TV rutan. En dator sköter beskattningen och Du behöver inte bry Dig. Inte heller behöver Du deklarera eller oroa Dig för bedragare osv..

Vi har under vårt långa liv konstaterat att 14 Mercedesbilar i garaget, till semesterstressen att hinna besöka all världens hörn, för att lägga ut all "härlighet" på Sociala Medier inte är den ultimata lyckan. Vi tror att lagom är bäst, att må bra och slippa oroa sig för ekonomin är bäst för människokroppen (i den ingår själen).

Den mentala hälsan försämras ständigt i världen, man oroar sig. Inte oroar sig Zebran när flocken betade på de bästa av grödorna på savannen och lejonet dödade en zebra... de stack iväg vid överfallet men kom snart tillbaka. Skulle de oroa sig skulle de ständigt vara på flykt och inte finna bättre tillfredsställelse på annat ställe.

Vi har analyserat, tagit fram matematiska modeller, testat dem, ifrågasatt dem, pratat med folk och genomgående är slutsatsen, klokt, kanon, ser verkligen ... klokt ut... men det får Ni aldrig igenom. 

Vi vill bli en stark påtryckningsgrupp för att få igenom resultat. Detta är inte bara enkelt och klokt, utan även smart!Kontakta oss
Namn: Per (grundare)
Telefon: +46 73 982 66 94 (direkt Per)
Epost: Info@Domkloka.se
 
Namn: Lasse (grundare)
Telefon: +46 70 244 76 38 (direkt Lasse)
Epost: Info@Domkloka.se
Epost: Lasse@TBST.se
 

Klicka här för kontaktformulär >>
 

Bli medlem: Valfritt: 50 - 300 kr insättes på bankgiro 158 – 6288 alt. Swish: 123 599 18 07 (klientmedelskonton tillhörande administrerande företag i TBST Group)
Märkes Ditt namn och ort.